Новини Рахова. Стежками опришків Рахів 2015 фото (продовження)

Третій гірській велосипедний марафон у переддень Дня незалежності України відбувся у Рахові.
23 серпня Рахів втретє перетворився на велосипедну столицю України. На старт цього цікавого та складного марафону вийшло 130 учасників з 40 міст України, а також гості з Білорусії. Багато спортсменів- аматорів готуються до марафон цілий рік, для того, щоб подолати дистанцію в 78 кілометрів, з набором висоти 3 тисячі мерів. Під колесами учасників опинялися стрімкі кам’янисті спуски, мальовничі стежки Свидовецького хребта, та виснажливі підйоми, один з них був по брукованій військовій дорозі, яку побудували понад століття тому. Маршрут проходив полонинами Теринтин та Перелісок, слідував повз гору Стара, траверсував Близницями, йшов полониною Флантус, заходив під гору Кобилу і через село Косівська Поляна повертався до Рахова. На відміну, від попередніх років, погодні умови були дуже комфортні, і цього разу гонщики повернулись на фініш сухими. Найшвидший учасник з Харкова подолав дистанцію за 4 години 50 хвилин. Більш коротка дистанція в 48 кілометрів дала можливість випробувати себе широкому колу велосипедистів. Переможець цього маршруту фінішував з часом 2 години 30 хвилин. Окрасою марафону стали дівчата, котрі також успішно подолали як складну так і легку дистанції. Загалом змагання проходило в 6 категоріях, переможців нагородили незвичайними кубками – декоративними гуцульськими бартками. Дівчат за перемогу нагородили справжніми гуцульськими коронами, а чоловіків, котрі піднімались на подіум, отримали чудові мисливські капелюхи.
Марафон можна вважати дуже вдалим, ніхто з учасників не отримав серйозних травм, що рідкість для змагань такої складності. На трасі про безпеку учасників дбали волонтери на дев’яти контрольних пунктах. Серед них місцеві лісники, мисливці, представники МЧС та правоохоронних органів, підприємці, школярі. Марафон « Стежками опришків» є чудовим прикладом спільної роботи місцевої громади та велосипедних активістів з усієї України, що в підсумку дає можливість проводити спортивні змагання на дуже високому рівні.
Оргкомітет подав заявку на наступний рік до міжнародного союзу велосипедистів(UCI) щодо надання марафону статусу офіційного змагання UCI та внесення до реєстру змагань міжнародного союзу велосипедистів.

Публікується з дозволу:
Офіційна сторінка Стежками опришків на Facebook

хсм_стежками_опришків_2015

хсм_стежками_опришків

марафон стежками_опришків

стежками опришків 2015

опришків_стежками

стежками_опришків_2015

марафон_стежками_опришків

хсм_стежками_опришків_кпп

стежками_опришків-2015

стежками опришків_2015

веломарафон_стежками_опришків

тропами_опришков_рахів

марафон_стежками опришків

рахів_стежками_опришків

стежками_опришків_нагородження

нагородження_стежками_опришків

нагородження_опришківнагородження_опришків

рахів стежками опришків

стежками_опришків_2015_нагородження

рахів стежками опришків-2015

стежками_опришків_чемпіони

рахів стежками опришків 2015 (2)

опришки_рахів

рахів_марафон

стежками_опришків_буркут

стежками_опришків_

трембіти_стежками_опришків

Ще буде трохи бонусних фото з старту.

You may also like...