Рахів новини. ДПІ у Рахівському районі інформує. Справляння туристичного збору у Рахівському районі.

Справляння туристичного збору у Рахівському районі.

Станом на 01.06.2015 р. правом на введення туристичного збору скористалися 14 органів місцевого самоврядування. Кошти від туристичного збору зараховуються до місцевого бюджету наступних міської, селищних та сільських рад:
Рахівська міська рада – справляють збір 6 СГД;
Ясінянська селищна рада – справляють збір 39 СГД;
Квасьвська сільська рада – справляє збір 1 СГД;
Видричанська сільська рада – справляє збір 1 СГД;
Лазещинська сільська рада – справляють збір 3 СГД.
Протягом 2014 року вживались заходи щодо збільшення податкових агентів та надходжень до місцевих бюджетів по туристичному збору шляхом надання суб’єктам господарської діяльності консультацій, роз’яснень податкового законодавства щодо порядку сплати туристичного збору, бази оподаткування та особливостей справляння збору. Також налагоджено взаємодію з місцевими органами влади щодо обміну інформацією з метою залучення платників до оподаткування туристичним збором. Вживаються заходи щодо забезпечення повноти сплати платниками до бюджету туристичного збору. Згідно вжитих заходів до справляння туристичного збору у 2014 році додатково залучено 8 СГД.
Протягом січня-грудня 2014 року до місцевих бюджетів надійшло туристичного збору в сумі 15,4 тис.грн. від 49 суб’єктів господарської діяльності, в тому числі 4 юридичних осіб та 45 ФО-П., що на 10,0 тис.грн. менше у порівнянні з відповідним періодом 2013 року. Надходження туристичного збору зменшились у зв’язку з припиненням господарської діяльності 7 СГД, які у 2013 році сплатили туристичного збору на суму 3,1 тис.грн.
Протягом січня – травня 2015 року надходження туристичного збору склало 21,2 тис.грн., що на 5,8 тис.грн. більше у порівнянні з відповідним періодом 2014 року.
 
За матеріалами ДПІ у Рахівському районі

www.rakhiv.net
Рахів новини новини м.Рахів та Рахівського району

You may also like...