Офіційний прес-реліз марафону: Стежками Опришків 2015. Рахів новини

Офіційний прес-реліз марафону: Стежками Опришків 2015

стежками-опришків

Найбільший Український гірський велосипедний марафон «Стежками Опришків» втретє відбудеться у Рахові
23 Серпня 2015 року у місті Рахові втретє відбудеться велосипедний гірський марафон “Стежками опришків”, приурочений до Дня Незалежності України.

Понад 120 спортсменів-аматорів з усієї України, а також гості з Білорусії та Молдови, будуть змагатися в шести категоріях, на дистанціях 43 км і 78 км. Маршрут проходить мальовничими схилами гірського хребта Свидовець у Карпатах, стежками, де й зараз можна віднайти сліди легендарних народних месників – опришків.

Перегони проводяться з метою популяризації велосипедного спорту, пропаганди здорового й активного способу життя та знайомства з самобутньою і багатою гуцульською культурою. Марафон демонструє можливості розвитку туристичної та велосипедної інфраструктури у багатому на природні та історичні пам’ятки Закарпатському регіоні.

Старт учасників відбудеться о 9:00 та о 10:30 на території парку «Буркут», який знаходиться у місті Рахів. Траса “Hardcore” тривалістю 78 км, із сумарним набором висоти 2950 м, вимагатиме від учасників проявити таку ж мужність, сміливість та витривалість, як у героїв-опришків.

Дистанція “Light”, довжиною 43км,із сумарним набором висоти 1600 м, дозволить спробувати свої сили широкому колу велоаматорів. Окремим заліком по ній проїдуть дівчата.

Усі учасники та гості марафону зможуть насолодитися гуцульською гостинністю, почути унікальний звук трембіти, а також поласувати традиційною стравою місцевої кухні –бограчем. Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться о 17:00 у парку «Буркут». Народний самодіяльний оркестр гуцульських народних інструментів подарує учасникам і гостям чудову традиційну музику Карпат.

Офіційнасторінка: https://www.facebook.com/StezhkamiOprishkiv

Детальна інформація по маршрутам: http://goo.gl/BcQXOc

Запитання: smi_veloopryshki@ukr.netабо за телефоном +38 050 441-48-25

Організатори марафону: інформаційно-туристичний центр “Гуцульська світлиця”, велоспільнота м. Рахів за підтримкиміського голови м. Рахів, Рахівської державної районної адміністрації, Рахівської районної ради, Великобичківського державного лісомисливського господарства, Рахівського лісодослідного господарства та Карпатського біосферного заповідника, Рахівської районної ГО “РахівЕкоТур”, ВО „Гуцульщина”, УТМР „Говерла”, Рахівського районного відділення УДСНС.

www.rakhiv.net Рахів новини м.Рахів та Рахіщини

You may also like...