Рахівське районне управління юстиції інформує.

У рамках реформ забезпечено відкритий доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

8 квітня запущено систему надання електронних онлайн сервісів. Зареєструвати бізнес та отримати необхідну довідку, витяг або виписку можна на оновленому сайті Мін’юсту в режимі онлайн.

Так, згідно Наказу Міністерства юстиції України від 31.03.2015 № 466/5 «Про деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (далі – Наказ) запит про надання виписки, витягу та довідки в електронній формі подається запитувачем через Реєстраційний портал або офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру.
Надання виписки щодо юридичної особи, витягу та довідки в електронній формі через Реєстраційний портал здійснюється на підставі:
1) запиту про надання виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за формою згідно з додатком 1 до Наказу;
2) запиту про надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за формою згідно з додатком 2 до Наказу;
3) запиту про надання довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за формою згідно з додатком 3 до Наказу
Надання виписки щодо юридичної особи, витягу та довідки в електронній формі через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру здійснюється на підставі запиту, в якому вказуються критерії пошуку для їх формування.
У запиті про надання виписки щодо юридичної особи, витягу та довідки в електронній формі з Єдиного державного реєстру на вибір запитувача зазначається один із критеріїв пошуку відомостей у Єдиному державному реєстрі для його формування, визначених пунктами 4 – 7 розділу II Наказу.
До запиту про надання відомостей з Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру додається інформація про внесення плати за отримання відповідних відомостей з використанням платіжних систем через мережу Інтернет.
Крім того зазначаємо, що виписки, витяги та довідки в паперовій та електронній формах відповідно до Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» мають однакову юридичну силу.
Так, варто зазначити, що прийняті зміни в законодавстві направлені на спрощення життя українських підприємців і поліпшення бізнес-клімату в Україні, щоб міжнародний інвестор не боявся інвестувати кошти у вітчизняну економіку.

Начальник Головного територіального
управління юстиції у Закарпатській області І.І.Фартушок

You may also like...

cross platform iptv player