Рахівське районне управління юстиції інформує. Система електронних торгів набирає обертів.

СИСТЕМА ЕЛЕКТРОННИХ ТОРГІВ НАБИРАЄ ОБЕРТІВ

Одним з найважливіших напрямків реформ, які впроваджуються Міністерством юстиції України є реформи у сфері примусового виконання рішень судів та інших органів.
Без перебільшення, революційним нововведенням у цій сфері є активне впровадження системи електронних торгів арештованого майна (СЕТАМ)

Що ж таке СЕТАМ? Система електронних торгів арештованого майна – це публічний веб-ресурс, який надає можливість користувачам Системи отримувати деталізовану інформацію про прилюдні торги (аукціони) з реалізації арештованого державними виконавцями майна та інформацію про конфісковане майно яке підлягає безоплатній передачі.

Хто має доступ до СЕТАМ?
Будь-яка особа, що має доступ до глобальної мережі Інтернет може скористатися послугами СЕТАМ.
Адреса відповідного веб-сайту https://trade.informjust.ua

Які можливості надає СЕТАМ?
Система надає можливості користувачам отримувати деталізовану інформацію про умови торгів, лоти та майно, що виставлені на торги та результати проведених торгів.
Зокрема, система надає неавторизованому користувачу наступні можливості:

1. На головній сторінці сайту ознайомитись з останніми (новими) повідомленнями про прилюдні торги, з повідомленнями про результати проведення прилюдних торгів та з повідомленнями про майно для безоплатної передачі.
2. Отримати та переглянути повний перелік повідомлень про торги, повідомлень про результати торгів та повідомлень про майно для безоплатної передачі.
3. Виконати пошук інформаційних повідомлень за різноманітними критеріями пошуку.
4. Переглянути будь-яке зі знайдених інформаційних повідомлень про торги, про результати торгів або про майно для безоплатної передачі, у тому числі отримати повну інформацію про умови участі в торгах, про майно, що реалізується тощо.
Можливість створити та опублікувати повідомлення про торги, повідомлення про результати торгів та повідомлення про майно для безоплатної передачі надано лише авторизованим користувачам Системи.
Інформація в Системі представлена у вигляді інформаційних повідомлень.
Інформаційні повідомлення можуть бути різних типів:
інформаційне повідомлення про торги;
інформаційне повідомлення про результати;
інформаційне повідомлення про майно для безоплатної передачі з датою кінцевого терміну звернення, більшою, ніж поточна календарна;
інформаційне повідомлення про майно для безоплатної передачі з датою кінцевого терміну звернення, меншою, ніж поточна календарна;
інформаційне повідомлення про майно для безоплатної передачі з зазначеними даними завершення прийому.
Інформаційне повідомлення про торги містить відомості про спеціалізовану організацію – організатора прилюдних торгів, дату та місце проведення торгів, умови участі в торгах, відомості про лоти, що реалізуються, а також іншу інформацію, корисну та необхідну для потенційних учасників торгів.
Інформаційне повідомлення про результати торгів містить відомості про спеціалізовану організацію – організатора прилюдних торгів, дату та місце проведення торгів, відомості про лоти, що реалізуються, а також результати проведення прилюдних торгів та результати продажу кожного з лотів.
Інформаційне повідомлення про майно містить відомості про орган ДВС – службу, яка розміщує повідомлення про безоплатну передачу майна; дату та час розміщення повідомлення; перелік майна для безоплатної передачі; дані про завершення прийому звернень.
Інформація про лот, виставлений на продаж на торгах, містить детальні відомості про об’єкт або групу об’єктів арештованого державними виконавцями майна, що входять до лоту, у тому числі стартову ціну лоту, дату та місце ознайомлення з майном, а також іншу важливу інформацію про лот.
Інформація про лот, що входить до інформаційного повідомлення про результати торгів, також містить відомості про результат продажу даного лоту: ціну продажу лоту, переможця торгів тощо.
Інформаційне повідомлення та лоти, що входять до даного повідомлення, одразу після публікації повідомлення на веб-ресурсі мають стан «Опубліковано».
Якщо опубліковане інформаційне повідомлення (або лот, що входить до опублікованого повідомлення) з певних підстав було видалено з сайту, таке повідомлення (або лот) відображається на веб-ресурсі зі станом «видалено» (лише для авторизованих користувачів).
Якщо лот був знятий з реалізації – такий лот відображається на веб-ресурсі зі станом «Знято з реалізації».
Система надає можливість користувачу веб-ресурсу отримати інформацію про дату та час публікації, зміни або видалення інформаційного повідомлення, а також відомості про дату та час публікації, зміни, зняття з торгів або видалення кожного лоту.
Відділ державної виконавчої служби Рахівського районного управління юстиції в процесі примусового виконання рішень судів та інших органів в повній мірі використовує можливості системи електронних торгів арештованого майна (СЕТАМ). Так, зокрема, протягом 8-ми місяців 2015 року до системи СЕТАМ передано на реалізацію 90 об”єктів на загальну суму 11 млн. 223 тис. 718 грн. З них через систему СЕТАМ фактично реалізовано 44 об”єкти на суму 4 млн. 546 тис. 255 грн.
Таким чином, завдяки запровадженню революційної системи СЕТАМ, пересічні громадяни мають реальну можливість прозоро, швидко і безперешкодно придбати арештоване майно, а це, в свою чергу, підвищує рівень виконання судових рішень.

Начальник Рахівського районного управління юстиції
Владислав Губко

www.rakhiv.net Рахів новини м.Рахів та Рахівського району Рахів новини м.Рахів та Рахівського району

You may also like...