На День добросусідства України та Румунії Рахівські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

18 жовтня в селі Біла Церква, що на Рахівщині, відбулося масштабне свято – День добросусідства України та Румунії. Користуючись нагодою, Рахівські рятувальники організували у населеному пункті акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», аби навчити якомога більшу кількість людей правилам пожежної безпеки та відпочинку в горах. У заході взяли участь представники районного відділу ДСНС, 3-ї державної пожежно-рятувальної частини та гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів.

мнс_рахів

Учасники та гості свята могли вибрати більш цікаву для себе виставку – або пожежного обладнання, або спорядження гірських пошуковців. Усього до імпровізованих презентацій виявили інтерес близько 600 осіб – як українців, так і громадян сусідньої Румунії.

Вогнеборці з ДПРЧ-3 біля пожежного автомобіля виставили на огляд публікирізноманітні гідравлічні інструменти та інші засоби, за допомогою яких бійці ДСНС щодня ліквідовують наслідки надзвичайних подій. Водночас пожежники розповідали людям основні правила пожежної безпеки в побуті. Зокрема, зважаючи на початок опалювального періоду, особливу увагу приділили питанню безпечної експлуатації пічного опалення та електрообігрівальних приладів.

Не менш цікавою виявилася виставка в гірських пошуковців м. Рахів. Учасники Дня добросусідства мали змогу детально роздивитися льодоруби, снігоступи, зонди, мотузки, карабіни та інше спорядження, яким користуються рятувальники для пошуку людей у засніжених горах. Пам’ятаючи, що невдовзі в Карпатах розпочнеться зимовий туристичний сезон, представники ДСНС нагадали громадянам правила безпечного гірського відпочинку. Серед іншого наголосили на тому, що туристові перед виходом у гори слід зареєструватися у найближчому підрозділі рятувальної служби, підготуватися до походу, захопивши з собою теплі речі й альпіністське спорядження, долати гірські схили тільки в супроводі досвідчених туристів і припинити подорож за несприятливих погодних умов. Усі ці рекомендації покликані зменшити кількість трагічних випадків у гірських масивах Закарпаття.

рахів_мнс

www.rakhiv.net Рахів новини м.Рахів та Рахівського району

You may also like...