Управління юстиції інформує: Порядок видачі довідок для призначення допомоги при народженні дитини

Рахів новини
Управління юстиції інформує:
Порядок видачі довідок для призначення допомоги при народженні дитини

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Рахівського районного управління юстиції повідомляє, що наказом Міністерства юстиції України від 24.02.2015 р. № 247/5 затверджено Зміни до деяких наказів МЮУ у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. У зв’язку з чим витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян для виплати допомоги у зв’язку з народженням дитини та довідка для призначення допомоги при народженні дитини не видається.
Відповідно до п. 11 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми,затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. № 1751 Для призначення допомоги при народженні дитини органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подається:

1) заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, що складається у довільній формі, із зазначенням даних для реєстрації місця проживання дитини;

2) копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу).

Особи, що звернулися за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей (народжених до 30 червня 2014 р.), подають копії свідоцтв про народження кожної дитини, яка враховується під час визначення розміру допомоги.

Допомога при народженні дитини в разі її смерті виплачується на підставі копії свідоцтва про народження дитини або витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини та копії свідоцтва про смерть.

Якщо при державній реєстрації народження дитини відомості про батька внесені за вказівкою матері, то разом із свідоцтвом про народження дитини відділом державної реєстрації актів цивільного стану видається витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, а виконавчим органом сільської, селищної, міської ради видається довідка про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, у якій зазначаються: прізвище, власне ім’я, по батькові дитини; число, місяць, рік народження дитини; номер актового запису про народження; дата складання актового запису про народження; найменування органу, що здійснив державну реєстрацію акту цивільного стану; прізвища, власні імена, по батькові батька та матері дитини; підстава внесення відомостей про батька дитини.

Начальник відділу
ДРАЦС М.М. Гарна

You may also like...