Новини Рахів. Відкрито виставковий зал

30 квітня 2015р., у м.Рахів в районному будинку культури відкрито виставковий зал «Світлиця народних талантів». На думку організаторів, щоб по справжньому пізнавати свій рідний народ необхідно вивчати його історію, мову, культуру. І не тільки культуру, яку створено талановитими художниками, майстрами народного мистецтва, але й ту, що впродовж багатьох століть творилась й плекалась в народному середовищі, передавалась від поколінь, безперервно розвивалась, утверджувалась, ставала традиційною.
На виставці в м.Рахів представлені роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва та самодіяльних митців Рахівського району – художників: Василини Зейкан, Миколи Тушера, Василя Титора, Михайла Ворохти, Павла Маринця, Михайла Ковбаснюка, Петра Дудчука, Магдалини Довганюк, Миколи Козурака, Миколи Мещирякова, Ганни Волошиної. Вишивальниць: Алли Пушкар, Ганни Данік, Василини Теміцької, Ольги Папариги . Коренепластика Віталія Ігошина
На жаль на виставці відсутні роботи відомих діючих членів спілки художників України та Росії: В.Скрипки, Я.Савіних, а також Й. Ягнюка недавно помершого в Угорщині І. Доробана та інших майстрів — їхні твори суттєво доповнили б експозицію виставки.
Як зазначив начальник відділу культури Рахівської райдержадміністрації Володимир Шепета: виставка буде працювати щоденно 3 10.00 до 16.00 київського часу. В залі також можливо проводити індивідуальні та колективні виставки художників, та народних умільців, як Рахівського району так і гостей.
Гостями виставки були: в.о. голови Рахівської РДА Віктор Медвідь голова райради Михайло Фірка, мер м.Рахів Ярослав Думин, автори робіт, представники територіальних громад Рахівського району, мешканці та гості м.Рахів.

вишивка_данік_рахів

рахів_гуцульщина

ч.тиса_вишивка_рахів

народне_мистецтво_рахів

коренепластика_рахів

картини_рахів

видричка_вишивка

вишивка_рахів

організатори_світлиця_народних_талантів

При перепублікації матеріалів посилання на www.rakhiv.net
Рахів новини обов`язкове.

You may also like...