“На дарабі до Європи”, книжку у м.Рахів представив автор – Д.Коренюк 11.02.2016р. (фото)

Дмитро Коренюк фіглює в Рахові.

11 лютого 2016 р. в м. Рахів, в приміщені актового залу дитячої музикальної школи відбулася презентація книги “На дарабі до Європи” гуцула з Румунської Мараморощини – Дмитра Коренюка. Рахівчани та мешканці гірської Рахівщини знають пана Дмитра. Цього високого зі спортивною виправкою, підтягнутого, дружелюбного, товариського земляка, часто одягнутого в традиційний гуцульський одяг мешканців гуцульських сіл правобережжя річки Вишівки на території Румунії. Дмитро Коренюк завжди в доброму настрої, веселий, частий і бажаний гість на різних подіях Рахівщини.

Незважаючи на повідомлення про презентацію всього за 2-3 дні до початку, зал був повен гостей, які прийшли привітати автора збірки. В дружній, невимушеній атмосфері багато гарного сказали про особистість і творчість Дмитра Коренюка, заслужені журналісти України Олександр Масляник та Іван Волощук. Прийшли привітати Дмитра Коренюка мер м. Рахів – Віктор Медвідь, заступники голови райдержадміністрації та райради Д. Ігнатюк і І. Копич, гумористи району І. Беркела та І. Іванків. На свято приїхали підтримати Дмитра Коренюка голова рідного села Бистра — Василь Дудчук разом із групою підтримки. Атмосфера в залі була весела, доброзичлива, читали гуморестки Коринюка і свої Н. Гуцуляк, О. Кокіш-Мельник, І. Іванків і звичайно сам автор.На св`яті не обійшлось без гарних пісень у виконані І. Мисинчука та пісні про Рахів і Рахівщину на слова Дмитра Коренюка у виконані ансамблю гуцульських народних інструментів під керівництвом П. Ерстенюка.

Дмитро Коринюк працював директором школи в рідному селі, головою сільської ради, зараз продовжує трудитись викладачем фізкультури і музики. Багато уваги приділяє збереженю народних традицій та звичаїв, засновник та голова місцевого Гуцульського культурного-спортивного товариства. Крім книги “На дарабі до Європи” виданої у Львові, пан Дмитро видав дві збірки гуцульського гумору в Бухаресті – “Демократія в постолах”(1999) та “Весело і гірко”(2008), немалі наклади яких швидко розійшлись.

Доброго здоровя Тобі друже — великий патріоте України і Гуцульщини, щоб в тебе завжди було бажання кепкувати і писати!.
В. Волощук
коренюк_рахів

коренюк_масляник_рахів

коренюк-рахів

коренюк_презентація

коренюк_вітання

коренюк_поздоровлення_журналістів

на_дарабі_до_європи

коренюк_привітання

коренюка_вітають_гумористи

на_дарабі_до_європи_рахів

коренюку_картину

презентація_книги_коренюка

пісня_коренюку

поздоровлення_іванківа

коренюк рахів

презентація книги коренюка

коренюк_рахів

www.rakhiv.net Рахів новини м.Рахів та Рахівського району

You may also like...